Telefoon : +31(0)6 14 916 308
info@eliteairconditioning.nl
Telefoon : +31 (0)35 234 05 05
info@eliteairconditioning.nl
Offerte voor Airco + Installatie?
Offerte aanvragen

Uit onze blog:

Laatste 10 berichten

augustus 3, 2021

Airco’s koelen niet alleen: ze verwarmen, ventileren en ontvochtigen ook

Airconditioning, ook vaak airconditioner of kortweg airco genoemd, conditioneert de lucht. Dat is de letterlijke vertaling van het woord. Anders gezegd: het brengt de lucht in betere conditie, naar een betere kwaliteit. Meestal wordt daarmee bedoeld dat een airconditioner de lucht in huis of op kantoor kouder maakt.

Verwarmen Aircos kunnen veelal koelen als verwarmen. Dit geldt voor het gehele assortiment airconditioners van Mitsubishi Electric. Technisch gezien zijn dit eigenlijk lucht-lucht warmtepompen die naast koelen óók kunnen verwarmen. Wat we vandaag airconditioning noemen, verwijst naar het systeem dat zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Koud of warm. De lucht-lucht warmtepomp is een stuk duurzamer dan de cv-ketel, omdat deze alleen op stroom werkt en niet op gas. Eigenlijk is zo’n lucht-lucht warmtepomp een airconditioner van het omgekeerde principe: hij regelt het volledige binnenklimaat. Lucht-lucht warmtepompen halen de warmte uit de buitenlucht en brengen dit naar binnen en dienen dus zowel voor verwarming als voor koeling. Daarmee doen ze meer dan de gewone airco. Bovendien zijn de kwalitatieve Mitsubishi Electric airco’s energiezuinig.

Ventileren We brengen allemaal een groot deel van ons leven binnenshuis door. Ofwel op kantoor ofwel thuis. Daarom is het van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht de nodige aandacht geven voor een gezond binnenklimaat. Een mens heeft zuurstof nodig en ademt waterdamp en koolstofdioxide uit. Wordt er binnen niet geventileerd? Dan is de luchtcirculatie in huis onvoldoende. Hierdoor wordt er te weinig zuurstof toegevoegd en ook te weinig “vuile” lucht afgevoerd. Kortom; je ademt continu dezelfde vuile lucht in, wat niet bevorderlijk is voor je gezondheid. Een raam openzetten kan hierbij helpen, maar ventileert helaas nog niet voldoende. Daar komt nog eens bij dat een raam openzetten in de winter juist weer zorgt voor veel energieverlies of comfort klachten. Daarom is het gebruik van een warmte terugwin unit (WTW) binnen een ventilatiesysteem de beste optie. Zo kan er op een energiezuinige manier toch geventileerd worden.

Ontvochtigen Een airconditioner kan ruimtes ontvochtigen. In huis wordt er heel wat vocht geproduceerd. Door te ademen, maar ook door te wassen, douchen en koken. Een gezin van drie personen produceert gemiddeld zo’n 10 tot 20 liter vocht per dag. Indien er niet genoeg geventileerd wordt, kan deze damp nergens naartoe en zal het gaan condenseren op ramen, muren en plafonds. Hierdoor ontstaat op den duur onherroepelijk schimmelvorming. Deze schimmels zijn slecht voor je gezondheid en moeilijk te verwijderen. Het ontvochtigen met een airco helpt, samen met ventilatie, voor een goede luchtvochtigheid en -kwaliteit. Dit merk je door een hoger comfort en gezonder binnenklimaat.

Lucht reinigen Daarnaast reinigt een airco de lucht en maakt de lucht zuiverder. Geavanceerde filters houden namelijk pollen en stofdeeltjes tegen, zodat de kans op allergische reacties afneemt. Bij de airconditioners van Mitsubishi Electric kun je kiezen voor airco’s met diverse effectieve filters. Filters die negatieve milieufactoren zoals bacteriën, virussen, stof, pollen en vuil elimineren en de luchtkwaliteit in een ruimte sterk verhogen. Zo voldoet de luchtkwaliteit binnen aan de strengste hygiënische normen. Een airco plus zonnepanelen op je dak is een relatief gunstige combinatie. De zonnepanelen wekken overdag in de zomer veel stroom op. Als de airco dan aanstaat, kan de stroom van de zonnepanelen rechtstreeks naar de airco.

Bron: https://alklima.nl/blog/airco-s-koelen-niet-alleen-ze-verwarmen-ventileren-en-ontvochtigen-ook

Ga naar de bovenkant