Frequently asked questions.

Frequently asked questions.

Malesuada velit et ut malesuada amet tempor velit dui. Nullam amet commodo gravida gravida.

5. Wat betekend SCOP en SEER?

SCOP (Seasonal Coëfficiënt of Performance) en SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) zijn afkortingen die gebruikt worden in verband met de energiezuinigheid van de machine. Vroeger het je enkel de COP en EER, welke aangaven hoe energiezuinig jou apparaat was. Zonder dat er naar gekeken werd of de seizoenen nog enkele invloed hadden op de apparaten terwijl dat wel degelijk zo is. Eenzelfde installatie presteert anders in de woestijn dan op de Noordpool. Hieronder uitgelegd wat de begrippen precies inhouden.

  1. SCOP is de afkorting van Seasonal Coëfficiënt of Performance. Het is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan verwarmen. In de SCOP waarde is in tegenstelling tot de verouderde COP waarde ook de negatieve invloed van het seizoen (buitentemperatuur) verwerkt. Een airco koelt namelijk bij een lage buitentemperatuur minder goed dan bij een hogere buitentemperatuur. De SCOP waarde is daardoor een meer realistische waarde waarmee airco’s beter te vergelijken zijn wat betreft hun werkelijke energieverbruik.
  2. SEER is de afkorting Seasonal Energy Efficiency Ratio. Het is een waarde die aangeeft hoe efficiënt een airco kan koelen maar in tegenstelling tot de verouderde EER waarde wordt in de SEER waarde ook de (negatieve) invloed van het seizoen in deze waarde verwerkt. Hierdoor zijn airco’s beter met elkaar te vergelijken omdat de efficiency niet bij de meest gunstigste omstandigheden wordt gemeten maar in een realistische situatie.